Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старт на новия политически сезон - ГЕРБ кани партиите на разговори

Политика

Старт на новия политически сезон - ГЕРБ кани партиите на разговори

Старт на новия политически сезон - ГЕРБ кани партиите на разговори - Tribune.bg
Снимка:

Старт на новия политически сезон. Днес се очаква президентът Румен Радев да насрочи първото заседание на 50-ото Народно събрание.

Правителство може да има само с премиер от ГЕРБ, Борисов няма да се кандидатира

Днес също се очаква да започнат и първите консултации за съставяне на ново правителство. В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще покани всички партии на разговори.

Борисов: Битката е кой да е най-кресливата опозиция, нямам думи щом на Петков мечтата му е да не съм премиер

Готови сме на компромиси, диалог, разговори, поясни Борисов. В преговорния екип отново са Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. Предложението на първата политическа сила е за експертен кабинет, условието -  да е с техния мандат, като премиерът, външният министър и министърът на отбраната да са от ГЕРБ-СДС. Самият Борисов няма да бъде кандидатът за министър-председател. Председателят на ГЕРБ посочи, че има идея кого ще предложи за премиер, но според него не е коректно и в полза на преговорите останалите политически сили да разбират името му първо от медиите. Ще предложим варианти, добави той. Лидерът на ГЕРБ потвърди, че само с ДПС кабинет няма да правят. Но отбеляза, че според него резултатите на Движението дават право на Делян Пеевски да говори, че има претенции за изпълнителната власт.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати